ZADELDRUK METING
Heel veel sportfietsers hebben last van zadelpijn. Verreweg de meeste zitklachten komen voort uit een verkeerde fietspositie. Met een zadeldruk meting kunnen wij exact realtime zien hoe de drukpunten zijn verdeeld over het zadel. Uit deze data kan Databikefit opmaken of de oorzaak komt van een verkeerd zadel of een verkeerde fietspositie. Een verkeerde fietspositie kan nooit gecorrigeerd worden met een ander zadel.

Zadeldrukmeting is geen bikefitting dienst. Wij helpen je de oorzaak te vinden van de jouw zadelklachten. Als je later besluit alsnog te kiezen voor een Bikefit Pro+, dan worden de kosten verminderd met een korting van 20 euro!

1) INTAKE

Eerst gaan we onder het genot van een echte expresso (of uitmuntende thee) van buurman The Coffeeknowledge Company inventariseren wat jouw klachten zijn en hoe deze zich openbaren. Ook willen wij iets weten over jouw niveau en ambities.

2) INVENTARISEREN VAN DE HUIDIGE FIETS

Wij lopen eerst je huidige fiets na om te kijken of er opvallende afwijkingen zijn die een rol van betekenis kunnen spelen bij de klachten.

3) OPMETEN HUIDIGE FIETS

Vervolgens gaat Databikefit exact jouw huidige fietspositie opmeten en deze 1 op 1 overzetten naar de fitbike. Tevens zetten wij ook jouw huidige zadel over.

 

4) ZADELDRUK METING

Voordat je plaats neemt op de fitbike, leggen wij een zadelhoes met sensoren over jouw zadel. Vervolgens laten we jou fietsen met de juiste weerstand en cadans om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van het ontstaan van de zadelpijn. Samen kunnen wij realtime zien wat er gebeurt en analyseren we de metingen. Daarnaast uiteraard observeren wij jou tijdens de fietsbeweging vanuit alle posities. Met deze informatie kan Databikefit jou vertellen wat de oorzaak is van jouw klachten.

5) OPSTELLEN RAPPORT

Na afloop van de meting krijg je een rapport met de zadeldruk meting en een samenvatting van onze bevindingen.

 

KOSTEN € 59,-

 

                     Kies je later voor een Bikefit Pro+, dan krijg je een korting gegeven van 20 euro!