COMPLETE BIKEFIT
3D Bikefit Pro biedt jouw een complete Bikefit waarin we op een fitbike met behulp van een dynamische zadeldrukmeting en pedaaldrukanalyse jouw fietspositie corrigeren. We doen daarnaast ook een lichaamscan en een voet-/schoen analyse. Bij uitstek geschikt om klachten te achterhalen welke ontstaan bij het fietsen maar ook bedoeld om een prestatie verhogende fietspositie te vinden. Wil je een echte hightech bikefit analyse waarbij je d.m.v. 3D Motion Capture technologie door 4 highspeed camera’s wordt vastgelegd, kies dan voor Bikefit 3D Pro+.

 

1) INTAKE

Eerst gaan we onder het genot van een echte expresso (of uitmuntende thee) van buurman The Coffeeknowledge Company inventariseren wat jouw niveau, doelen en vooral je verwachtingen zijn.

2) LICHAAMSCAN

We gaan aan de hand van observatie, een paar oefeningen en een kort onderzoek kijken naar jouw flexibiliteit en stabiliteit van jouw lichaam.

3) AFSTELLEN VAN DE SCHOENPLAATJES

De schoenplaatjes controleren we en stellen deze neutraal in. Dit doen we om de grondoorzaken van de huidige fietspositie, die tijdens de 3D analyse naar voren komen, zuiver in kaart te kunnen brengen. Verdere finetuning vindt later plaats met een voet- en schoenanalyse.

4) OPMETEN FIETS

We gaan de huidige instellingen van jouw fiets opmeten en vastleggen als een 0-meting in het eindrapport om zo veranderingen inzichtelijk te maken.

5) CAPTURE MOTION ANALYSE

We gaan draadloze markers bevestigen op jouw lichaam zodat je zichtbaar wordt voor de high-speed camera’s. Tijdens het fietsen maken we korte 3D filmpjes om deze samen vertraagd te analyseren om zo de fietspositie verder te verbeteren.

6) VOET- EN SCHOENANALYSE

Tijdens de Bikefit kan voren komen dat we meer aanpassingen moeten doen in- en om de schoen. Uit de 3D analyse kan blijken dat de schoenstand niet juist is. Met behulp van plaatjes of spacers kunnen wij deze corrigeren. Ook bij de voet kan een (custom) zool uitkomst bieden.

7) OPSTELLEN RAPPORT

Aan het eind van de Bikefit is je fiets afgesteld op jouw optimale fietspositie. Deze fietsafstelling gaat Databikefit opmeten en kunnen we aan de hand van de 0-meting zien wat gewijzigd is. We gaan je ook een rapport meegeven met deze gegevens, een samenvatting van de 3D-analyse met daarin alle data van jouw fietsbeweging, fietspositie, vergelijkingen met de linker- en rechterkant, afwijkingen en correcties. Tevens voegen wij een samenvatting bij van de dynamische zadeldrukmeting. Indien dit gewenst of besproken is voegen wij tevens wat oefeningen toe ter ondersteuning de verbeterpunten die naar voren kwamen tijdens de fitting.

 

8) CONTROLE CHECK BINNEN 8 WEKEN

De nieuwe fietspositie kan bewezen beter zijn dan de oude positie, dat betekent niet dat je er ook meteen aan gewend bent. Het voelt goed maar nog ‘vreemd’. Dat is logisch, je lichaam heeft een uitzonderlijk talent om zich te vormen aan een houding of beweging (zitten, lopen, liggen, fietsen etc.) en dit te ‘onthouden’. Daarom bieden wij ook de service om binnen 8 weken  een korte vrijblijvende controle check te laten doen.

9) CONTROLE AFSPRAAK NA 1 JAAR

Wij weten als wielerliefhebber dat er een hoop kan gebeuren in een jaar tijd. Een nieuwe fiets, intensievere training, blessure of een andere oorzaak waardoor je fietshouding wellicht wat aandacht vraagt. Als klant van Databikefit  bieden wij voor 49 euro APK Bikefit aan. Hierin controleren wij je fietsafstelling, je schoenmateriaal en doen we een lichaamscan om te controleren of jouw fiets nog volledig aansluit bij jouw lichaam.

KOSTEN € 235,-