COMPLETE BIKEFIT
3D Bikefit Pro biedt jouw een complete Bikefit waarin we op een fitbike met behulp van een dynamische zadeldrukmeting en pedaaldrukanalyse jouw fietspositie corrigeren. We doen daarnaast ook een lichaamscan en een voet-/schoen analyse. Bij uitstek geschikt om klachten te achterhalen welke ontstaan bij het fietsen maar ook bedoeld om een prestatie verhogende fietspositie te vinden. Wil je een echte hightech bikefit analyse waarbij je d.m.v. 3D Motion Capture technologie door 4 highspeed camera’s wordt vastgelegd, kies dan voor Bikefit 3D Pro+.

 

1) INTAKE

Eerst gaan we onder het genot van een kopje koffie of thee inventariseren wat jouw klachten zijn en hoe deze zich openbaren. Ook willen wij iets weten over jouw niveau en fietstechnieken jouw verwachtingen.

2) LICHAAMSCAN

We gaan aan de hand van observatie, een paar oefeningen en een kort onderzoek kijken naar jouw flexibiliteit en stabiliteit van jouw lichaam.

3) OPMETEN FIETS

We gaan de huidige instellingen van jouw fietspositie opmeten en vastleggen als een 0-meting in het eindrapport om zo veranderingen inzichtelijk te maken.

4) AFSTELLEN VAN DE SCHOENPLAATJES

De schoenplaatjes stellen wij af op jouw natuurlijke heup-,  knie- en voetstand. Een tegennatuurlijke pedaalslag kan een hoop stress veroorzaken in de beengewrichten. In combinatie met een voet- en schoenanalyse is dit 1 van de meest belangrijke onderdelen van een bikefitting!

5) VOET- EN SCHOENANALYSE

Van de 10 sportfietsers hebben er 7 niet de juiste fietsschoen. Een verkeerde fietsschoen of zool zorgt voor een inefficiënte- en onrustige fietshouding. De vorm van een voet is erg bepalend voor de stand van een schoenplaatje. Databikefit neemt uitvoerig de tijd om dit te analyseren en daarin te adviseren.

6) PEDAAL ANALYSE

Met een 3D pedaal analyse gaan wij 3 dingen meten; de afgifte van het opgebouwde vermogen links en rechts, de efficiëntie van de afgifte aan de pedaalas en de pedaalslag zelf. Dit zijn dit goede indicatoren over jouw fietspositie en voetmateriaal (schoenen, zolen en plaatjes). Het gebeurt te vaak dat hier vermogen ‘verloren’ gaat. Zonde!

7) DYNAMISCHE ZADELDRUKMETING

Een zadeldrukmeting is een effectieve manier om tijdens een bikefitting jouw fietspositie te analyseren. De realtime drukanalyse geeft een perfect beeld van de zadelbelasting. Alleen bij een goede fietspositie kan een dynamische zadeldrukmeting helpen bij vinden van het juiste zadel. Bij een verkeerde fietspositie gaat het vervangen van een zadel de eventuele zadelpijn niet oplossen.

8) OPSTELLEN RAPPORT

Aan het eind van de Bikefit is je fiets afgesteld op jouw optimale fietspositie. Deze fietsafstelling gaat Databikefit opmeten en kunnen we aan de hand van de 0-meting zien wat gewijzigd is. We gaan je ook een rapport meegeven met deze gegevens. Tevens voegen wij een samenvatting bij van de dynamische zadeldrukmeting. Indien dit gewenst of besproken is voegen wij tevens wat oefeningen toe ter ondersteuning de verbeterpunten die naar voren kwamen tijdens de fitting.

 

9) CONTROLE CHECK

De nieuwe fietspositie kan bewezen beter zijn dan de oude positie, dat betekent niet dat je er ook meteen aan gewend bent. Het voelt goed maar nog ‘vreemd’. Dat is logisch, je lichaam heeft een uitzonderlijk talent om zich te vormen aan een houding of beweging (zitten, lopen, liggen, fietsen etc.) en dit te ‘onthouden’. Mocht je na 2 maanden nog niet gewend zijn, neem dan contact op, dan gaan we eens kijken hoe we dit kunnen oplossen.

10) CONTROLE AFSPRAAK NA 1 JAAR

Wij weten als wielerliefhebber dat er een hoop kan gebeuren in een jaar tijd. Een nieuwe fiets, intensievere training, blessure of een andere oorzaak waardoor je fietshouding wellicht wat aandacht vraagt. Als klant van Databikefit  bieden wij voor 75 euro APK Bikefit aan. Hierin controleren wij je fietsafstelling, je schoenmateriaal en doen we een lichaamscan om te controleren of jouw fiets nog volledig aansluit bij jouw lichaam.

KOSTEN € 255,-

Maak een afspraak (appointment)!