BASIS BIKEFIT
BASIS Bikefit is een complete Bikefit waarin we op een fitbike op zoek gaan naar de juiste fietspositie en doen we daarnaast een voet- en schoen analyse en stellen de schoenplaatjes af zodat jij weet dat je alles uit jouw positie kan halen. Heb je structurele fietsklachten en wil je deze doorgronden en oplossen, dan zijn Bikefit 3D Pro en de Bikefit 3D Pro+ beter geschikt voor jou.

 

 

1) OPMETEN FIETS

Eerst gaan we onder het genot van een kopje koffie of thee jouw fietspositie opmeten en vastleggen als een 0-meting in het eindrapport om zo veranderingen inzichtelijk te maken.

2) LICHAAMSMATEN BEPALEN

Veel fietssites vragen slechts een lichaams- en een binnenbeen lengte voor het afgeven van een framemaat. Ze gaan volledig bij aan arm-, romp- en voetlengte die toch echt bepalend kunnen zijn voor een andere framemaat of geometrie. Voor het bepalen van de juiste zadel- en stuurstand zijn de lichaamsmaten essentieel. We meten je helemaal op en leggen dit vast in het rapport.

3) AFSTELLEN VAN DE SCHOENPLAATJES

De schoenplaatjes stellen wij af op jouw natuurlijke heup-,  knie- en voetstand. Een tegennatuurlijke pedaalslag kan een hoop stress veroorzaken in de beengewrichten. In combinatie met een voet- en schoenanalyse is dit 1 van de meest belangrijke onderdelen van een bikefitting!

4) VOET- EN SCHOENANALYSE

Van de 10 sportfietsers hebben er 7 niet de juiste fietsschoen. Een verkeerde fietsschoen of zool zorgt voor een inefficiënte- en onrustige fietshouding. De vorm van een voet is erg bepalend voor de stand van een schoenplaatje. Databikefit neemt uitvoerig de tijd om dit te analyseren en daarin te adviseren.

5) OPSTELLEN RAPPORT

Aan het eind van de Bikefit is je fiets afgesteld op jouw optimale fietspositie. Deze fietsafstelling gaat Databikefit opmeten en kunnen we aan de hand van de 0-meting zien wat gewijzigd is. We gaan je ook een rapport meegeven met deze gegevens, een grafiek met alle afstelmaten en benoemen de verbeterpunten die naar voren kwamen tijdens de fitting.

 

6) CONTROLE CHECK

De nieuwe fietspositie kan bewezen beter zijn dan de oude positie, dat betekent niet dat je er ook meteen aan gewend bent. Het voelt goed maar nog ‘vreemd’. Dat is logisch, je lichaam heeft een uitzonderlijk talent om zich te vormen aan een houding of beweging (zitten, lopen, liggen, fietsen etc.) en dit te ‘onthouden’. Mocht je na 2 maanden nog niet gewend zijn, neem dan contact op, dan gaan we eens kijken hoe we dit kunnen oplossen.

7) CONTROLE AFSPRAAK NA 1 JAAR

Wij weten als wielerliefhebber dat er een hoop kan gebeuren in een jaar tijd. Een nieuwe fiets, intensievere training, blessure of een andere oorzaak waardoor je fietshouding wellicht wat aandacht vraagt. Als klant van Databikefit  bieden wij voor 75 euro APK Bikefit aan. Hierin controleren wij je fietsafstelling, je schoenmateriaal en doen we een lichaamscan om te controleren of jouw fiets nog volledig aansluit bij jouw lichaam.

KOSTEN € 195,-

Maak een afspraak (appointment)!