EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is John Hudepohl en na een lange carrière, waarin ik sportinstructeur ben geweest, mensen heb begeleid en jarenlang data heb geanalyseerd als analist, ben ik op zoek gegaan naar het snijvlak waar mijn didactische vaardigheid en kennis van de biomechanica, enerzijds en mijn passies voor fietsen en data-analyse anderzijds, elkaar raken.

Zodoende ben ik 2018 een onderzoek gestart naar de geschiedenis en ontwikkeling van het bikefitten en heb daarnaast opleidingen gevolgd in het buitenland. Ik heb niet alleen het blijvende belang gezien van het biomechanische stuk, maar ook de toegevoegde waarde van de 3D techniek als informatie-tool naar de sportfietser.

Een goede bikefit heeft pas effect als het dilemma en de oplossing in de fietspositie gezien en (h)erkend wordt door jou als sporter. Dat maakt de conditionering (het inslijpen) van een nieuwe fietspositie ook makkelijker. Dynamische visualisatie van fietsposities door gebruik van 3D techniek helpt daar enorm bij. Deze filosofie heeft geleid tot de start van Databikefit in 2019. Een bikefit studio in Rotterdam waar gewerkt wordt met de laatste (3D) technieken.

ONS DOEL

Wij willen de beschikbare techniek toegankelijk maken voor iedereen, of je nu alleen op zondag fietst of fanatiek traint en koerst. Voor iedereen kan bikefitting zinvol zijn. Onderschat de impact van een gestreste fietsbeweging (die jarenlang gebruikt wordt) op het lichaam niet. Die kan tot vervelende klachten leiden. Kortom, wij willen jou stressvrij zien fietsen zodat je optimaal presteert in kracht en in tijd op jouw niveau.

TOEKOMSTVISIE

De bikefit technologie blijft zich verder ontwikkelen (denk aan data-uitwisseling en fitting advies on-the-go tijdens jouw training) en wij willen daarin meegaan zodat we je in de toekomst nog beter kunnen ondersteunen. Blijf ons volgen!

Fietsonderhoud

Langs de bekende fietsroute Rotte en vlakbij het mountainbike parcours in Bergschenhoek vindt u Koers Cycling Company, een fietsspeciaalzaak voor de echte wielerliefhebber, waar u vrijblijvend een (high-end) racefiets of mountainbike kan uitproberen. Zij doen onderhoud voor de betere sportfietsen en zijn Canyon Friendly!

Adres: Rottekade 56 in Bergschenhoek
Telefoon:

Coaching

Wij zorgen voor de juiste fietspositie maar voor een trainingsschema op maat ga je naar Michel Kreder Coaching. Je wordt door professionals getraind om jouw wielerprestaties te verbeteren, in je eigen tijd en voor elk niveau; van amateur tot professional. Kijk op de website welke begeleiding bij jou past!

Telefoon: 06-39771314