DE MEEST GEKOZEN BIKEFIT
Met de Bikefit Pro+ krijg je naast de bikefit van de 3D Bikefit Pro ook een volledige hightech bewegingsanalyse d.m.v. 3D Motion Capture technologie. 4 Highspeed camera’s leggen tot op de mm jouw fietsbewegingen vast zodat we zeer gedetailleerd kunnen zien waar we verbeteringen kunnen vinden. Dit wordt vervolgens in een uitgebreid rapport vastgelegd.

1) INTAKE

Eerst gaan we onder het genot van een kopje koffie of thee inventariseren wat jouw klachten zijn en hoe deze zich openbaren. Ook willen wij iets weten over jouw niveau en fietstechnieken jouw verwachtingen.

2) LICHAAMSCAN

We gaan aan de hand van observatie, een paar oefeningen en een kort onderzoek kijken naar jouw flexibiliteit en stabiliteit van jouw lichaam.

3) OPMETEN FIETS

We gaan de huidige instellingen van jouw opmeten en vastleggen als een 0-meting in het eindrapport. Dit gaan we doen met behulp van  markers en camera’s die de afmetingen vastleggen.

4) AFSTELLEN VAN DE SCHOENPLAATJES

De schoenplaatjes stellen wij af op jouw natuurlijke heup-,  knie- en voetstand. Een tegen natuurlijke pedaalslag kan een hoop stress veroorzaken in de beengewrichten. In combinatie met een voet- en schoenanalyse is dit 1 van de meest belangrijke onderdelen van een bikefitting!

5) VOET- EN SCHOENANALYSE

Van de 10 sportfietsers hebben er 7 niet de juiste fietsschoen. Een verkeerde fietsschoen of zool zorgt voor een inefficiënte- en onrustige fietshouding. De vorm van een voet is erg bepalend voor de stand van een schoenplaatje. Databikefit neemt uitvoerig de tijd om dit te analyseren en daarin te adviseren.

6) PEDAAL ANALYSE

Met een 3D pedaal analyse gaan wij 3 dingen meten; de afgifte van het opgebouwde vermogen links en rechts, de efficiëntie van de afgifte aan de pedaalas en de pedaalslag zelf. Dit zijn dit goede indicatoren over jouw fietspositie en voetmateriaal(schoenen, zolen en plaatjes). Het gebeurt te vaak dat hier vermogen ‘verloren’ gaat. Zonde!

7) DYNAMISCHE ZADELDRUKMETING

Een zadeldrukmeting is een effectieve manier om tijdens een bikefitting jouw fietspositie te analyseren. De realtime drukanalyse geeft een perfect beeld van de zadelbelasting. Alleen bij een goede fietspositie kan een dynamische zadeldrukmeting helpen bij vinden van het juiste zadel. Bij een verkeerde fietspositie gaat het vervangen van een zadel de eventuele zadelpijn niet oplossen.

 

8) 3D MOTION CAPTURE ANALYSE

We gaan 20 draadloze markers bevestigen op alle scharnierpunten van jouw lichaam zodat jouw fietsbeweging tot in detail opgenomen wordt door vier high-speed camera’s. Je wordt als een avatar zichtbaar op het scherm. Tijdens de bikefitting maken we meerdere 3D filmpjes zodat we vertraagd en vanuit alle posities kunnen analyseren om zo de fietspositie verder te verbeteren en te doorgronden. Naast het feit dat de 3D bewegingstechniek ook nog eens een leuke beleving oplevert, zorgt het ook voor een stuk bewustwording tijdens het fietsen!

9) OPSTELLEN RAPPORT

Aan het eind van de Bikefit is je fiets afgesteld op jouw optimale fietspositie. Deze fietsafstelling gaat Databikefit opmeten en kunnen we aan de hand van de 0-meting zien wat gewijzigd is. We gaan je ook een rapport meegeven met deze gegevens, een samenvatting van de 3D-analyse met de voor- en na situatie. Tevens voegen wij een samenvatting toe van de dynamische zadeldrukmeting. Indien dit gewenst of besproken is voegen wij tevens wat oefeningen toe ter ondersteuning de verbeterpunten die naar voren kwamen tijdens de fitting.

 

10) CONTROLE CHECK

De nieuwe fietspositie kan bewezen beter zijn dan de oude positie, dat betekent niet dat je er ook meteen aan gewend bent. Het voelt goed maar nog ‘vreemd’. Dat is logisch, je lichaam heeft een uitzonderlijk talent om zich te vormen aan een houding of beweging (zitten, lopen, liggen, fietsen etc.) en dit te ‘onthouden’. Mocht je na 2 maanden nog niet gewend zijn, neem dan contact op, dan gaan we eens kijken hoe we dit kunnen oplossen.

11) CONTROLE AFSPRAAK NA 1 JAAR

Wij weten als wielerliefhebber dat er een hoop kan gebeuren in een jaar tijd. Een nieuwe fiets, intensievere training, blessure of een andere oorzaak waardoor je fietshouding wellicht wat aandacht vraagt. Als klant van Databikefit  bieden wij voor 75 euro APK Bikefit aan. Hierin controleren wij je fietsafstelling, je schoenmateriaal en doen we een lichaamscan om te controleren of jouw fiets nog volledig aansluit bij jouw lichaam.

KOSTEN € 295,-

Maak een afspraak (appointment)!