FRAME FIT HULP
Frame Fit Hulp is bij uitstek geschikt om (online) een nieuwe- of gebruikte fiets aan te schaffen zonder te twijfelen over de framemaat. Databikefit kan je helpen met het helpen vinden van de juiste frame. Heb je een voorkeur voor een bepaald merk, wij kunnen zien of de frame-geometrie geschikt is en welke maat je moet hebben.

Frame Fit Hulp is geen Bikefit dienst. Wij helpen je alleen met het vinden van je ideale fiets. Als je later besluit alsnog te kiezen voor een Bikefit Pro of een Bikefit Pro+, dan worden de kosten van Frame Fit Hulp verrekend!

1) INTAKE

Eerst gaan we onder het genot van een echte expresso (of uitmuntende thee) van buurman The Coffeeknowledge Company inventariseren wat jouw niveau, doelen en vooral je verwachtingen zijn.

2) LICHAAMSCAN

We gaan aan de hand van observatie, een paar oefeningen en een kort onderzoek kijken naar jouw flexibiliteit en stabiliteit van jouw lichaam. Bovendien gaan wij je opmeten.

3) OPMETEN HUIDIGE FIETS

Als je je huidige fiets meeneemt, meten wij die ook op en leggen de maten ervan vast.

 

4) MERK EN FRAME KIEZEN

Merken hebben hun eigen visie over de geometrie van een frame. De 1 heeft een lange bovenbuis de ander een hoge zitbuis. De hoeken waaronder de buizen verbonden zijn verschillend. Kortom, het juiste frame is niet zomaar te vangen in een maat. Wij gebruiken een database van bijna 30.000 frames en kunnen per merk kijken welk frame het beste past.

We kunnen zelfs rekening houden met de volgende onderwerpen:

  • Lengte stuurpen
  • Lengte zadelpen
  • Hoogte spacers

Je kan zelfs dus esthetische invloed uitoefenen op je toekomstige fiets. Bedenk wel dat bovengenoemde onderdelen invloed kunnen hebben op het stuurgedrag- of de stijfheid- en dus het karakter van je fiets.

KOSTEN € 49,-