Voorafgegaan door een lichaamsscan analyseert Databikefit jouw dynamische fietshouding met Motion Capture technologie. Deze nieuwste hightec innovatie op het gebied van bikefitting analyseert tegelijkertijd beide kanten van de fietser en biedt zo een uniek inzicht in iemands fietsbeweging, symmetrie en stabiliteit. Daarnaast doen we een dynamische zadeldrukmeting, waarbij we de drukhoogte en -verdeling op het zadel meten en een schoen- en voetanalyse waarbij we ook jouw fietsschoen controleren en zonodig custom zooltjes aanmeten.

 

 

LICHAAMSSCAN

BIOMECHANISCHE METING
Zonder een lichamelijke screening (biomechanisch onderzoek) is een bikefit niet mogelijk. Het afstellen van jouw fiets is afhankelijk van de asymmetrie -, lenigheid- en stabiliteit van jouw lichaam. Hiervoor onderzoeken we het volgende:

  • De stabiliteit
  • Klachten of blessures 
  • De flexibiliteit 
  • Doen wij een voet-, rug- en knie analyse

Je lichaamsmaten handmatig opmeten is niet meer nodig, daarvoor gebruiken wij de 3D technologie. Wat, in overleg soms wél nodig kan zijn, is aanvullend onderzoek door onze sportfysiotherapeut.

MOTION CAPTURE TECHNOLOGIE

HIGH SPEED CAMERA
Het menselijk oog kan slechts 15 fps (beelden per seconde) registreren. 3D Motion Capture technologie legt met behulp van 4 high speed camera’s >100 fps de sensoren vast die wij op de essentiële scharnierpunten van jouw lichaam hebben bevestigd.

UNIEKE DATA
Dat stelt ons in staat jouw bewegingspatroon tijdens de analyse tot wel 5 keer langzamer af te spelen. Dit geeft tot op de millimeter nauwkeurig unieke data over de positie en de hoeken van jouw gewrichten tijdens de fietsbeweging die wij anders zouden missen.

DE ASYMMETRIE VAN ONS LICHAAM
Tevens wordt exact geregistreerd hoe de afwijkingen zijn tussen de linker- en rechterzijde van jouw fietspositie en je (symmetrische) fiets welke dient als referentie. Deze data gaan we samen analyseren om stap voor stap jouw fietspositie te optimaliseren!

DYNAMISCHE ZADELDRUKMETING

MEEST VOORKOMENDE KLACHT: ZADELPIJN
Het is een misverstand om te denken dat zadelpijn of -klachten een onderdeel zijn van de fietssport. Dus als je merkt dat je al vrij snel tijdens je rit al aan het verzitten bent, wordt het echt tijd voor een dynamische zadeldrukmeting.

REALTIME ANALYSE
Deze techniek bestaat uit het plaatsen van een hoes met sensoren over het zadel. Terwijl je fietst in verschillende posities, wordt in real-time de drukhoogte en -verdeling weergegeven op een monitor. Op deze manier kunnen we analyseren wat de grondoorzaak is van de zadelpijn.

(ERGONOMISCH) ZADEL
Hoewel de oorzaak van zadelklachten vaak gevonden wordt in een verkeerde fietspositie, kunnen deze klachten ook veroorzaakt worden door een zadel met een voor jou ongeschikte pasvorm. We hebben een uitgebreid assortiment van zadels met elk een unieke eigenschap zodat we altijd voor jou de juiste oplossing hebben.

 

 

SCHOEN- EN VOETANALYSE

DE BELANGRIJKSTE SCHAKEL NAAR JE FIETS
In een rit van 2 uur met een 90 rpm geef je aan jouw pedaal bijna 11.000 keer jouw vermogen af. Het is dus niet moeilijk te begrijpen dat een voet daarbij volledig stressvrij moet zijn en dat ook het materiaal om de voet op de juiste manier contact moet maken met de pedaalas.

SCHOEN ONDERZOEK
Binnen de 3D analyse gaan we al op zoek naar de juiste voetbeweging en tijdens de lichaamscan kijken we naar de voetstand. Bij het schoen onderzoek gaan we echter ook kijken naar jouw voetpositie in de schoen en de mate van voetondersteuning. Daarnaast onderzoeken we de stand van je schoen op het schoenplaatje, zowel horizontaal als verticaal, de slijtage van de schoen en de plaatjes.